Aj v lepších rodinách sa nájdu blázni

1. septembra 2014, narodilsavlk, Nezaradené

Zjavne je tomu tak aj v rodine pána ministra obrany Poľska, Radoslava Sikorského. Jeho manželka, americká novinárka a publicistka Anne Applebaumová sa v novinách nechala počuť, že má indície o tom, že Ruský prezident Putin môže uvažovať o obmedzených jadrových útokoch. Cieľmi by vraj mohli byť niektoré mestá v Pobaltí a Poľsku. Dôvodom takýchto Putinových myšlienok je to, že chce dokázať, že NATO sa neodváži zasiahnuť z obavy, z odvetného útoku Ruska.
Priemerne inteligentný človek, ktorý používa rozum asi ostane dosť zaskočený pri takýchto výrokoch nositeľky Pulitzerovej ceny a po krátkom spracovaní informácie vo vlastnej hlave príde asi na toto: Buď je tá žena šialená alebo úmyselne šíri paniku. Applebaumová totiž nemá ako vedieť čo si Putin myslí, no aj keby to vedela, tak to čo napísala by značilo, že Putin je šialenec, pretože len šialenec by použil jadrové bomby na zistenie toho do akej mieri sa ho protivníci boja.
Ja si však nemyslím, že Putin je šialenec a nemyslím si to ani o Applebaumovej. Applebaumová je proste človek bez zábran a charakteru, a urobí úplne všetko pre to aby dosiahla to čo chce. V tomto prípade je asi jasné to čo chce(kedže USA tečie do topánok).. Odporúčam posledné komentáre Eduarda Chmelára.