Otvorený list ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi

15. augusta 2020, narodilsavlk, Nezaradené
Text prevzatý z mailu, ktorý som adresoval pred niekoľkými dňami ministrovi dopravy, niekoľkým ďalším členom vlády a niektorým poslancom parlamentu.
Vážený pán minister dopravy Doležal,
vďaka rozpadávajúcej sa železničnej infraštruktúre na južnej železničnej ceste, ktorú tvorí z osemdesiatich percent jednokoľajná trať, ktorá od Zvolena na východ nie je elektrifikovaná meškajú v regióne Banskobystrického kraja takmer všetky vlaky, niektoré aj viacej ako 30 min. Toto sa deje každý deň takmer pri všetkých spojoch. Situácia ďalej nie je udržateľná, preto Vás týmto chcem požiadať o vyčlenenie zdrojov na rekonštrukciu, rozšírenie a elektrifikáciu južnej železničnej cesty.
Zároveň Vás chcem požiadať aby ste prizval na rokovanie vlády šéfov ZSSK – Slovenský národný železničný dopravca a ŽSR – správca železničnej infraštruktúry, aby oboznámili Vládu s aktuálnou situáciou na južnej železničnej ceste.
Tiež si Vás spolu s pánom podpredsedom Vlády Sulíkom dovoľujem pozvať na jednodňovú exkurziu krajinou – železnicou stredného Slovenska.
S pozdravom
Peter Gáborík
Na vedomie F. Hlubocký , M. Havrila

Online Mapa vlakových spojov a ich meškaní : https://mapa.zsr.sk/

Jedna z novších motorových jednotiek na železničnej stanici v okresnom meste Detva na ktorej bola rok zatvorená čakáreň pre cestujúcu verejnosť. (foto august 2020)