Založ si blog

O tom prečo som požiadal primátora Šufliarského a poslancov mestského zastupiteľstva v Detve, aby vysporiadali pozemky ležiace medzi Lidlom a mestskou časťou sídliska „Novosady“

Medzi miestnou časťou sídliska Novosady a Lidlom stojí odjakživa súkromná lúka tiahnuca sa popri Detvianke. Po tejto lúke už 50 rokov prechádzajú obyvatelia Detvy – sídliska, keď idú na vlak, prípadne v ostatných rokoch do obchodu Lidl, pri venčení psíkov ap.. Už dávno je zrejmé, že pre dobudovanie miestnej infraštruktúry, ktorá by prepojila centrum sídliska z miestnou časťou Piešť pomocou chodníka a cyklochodníka po ktorých by konečne mohli obyvatelia nerušene chodiť je nutné lúku vysporiadať tz., odkúpiť od súkromných majiteľov.

 

Zďaleka nejde pritom len o vybudovanie chodníka pre peších a cyklochodníka pre cyklistov. Na lúke by sa mal vyčleniť priestor pre venčenie psov, ale aj vybudovať niekoľko ihrísk pre deti (napr. na basketbal, volejbal), vysadiť stromy, osadiť pingpongové stoly, hojdačky pre deti a dospelých ap.

Verím, že moja žiadosť nájde pochopenie a v najbližšom období mesto Detva podnikne kroky k vysporiadaniu lúky medzi sídliskom a Lidlom. V prípade ak to mesto Detva neurobí nájdu sa podnikateľské subjekty, ktoré na lúke zrealizujú svoje podnikateľské zámery, ktorých dôsledkom bude pravdepodobne znemožnenie prechodu obyvateľov sídliska cez dané územie a zníženie kvality bývania obyvateľov Novosadov.  To je reálny a aktuálny scenár.

 

15. 8.2019

 

Peter Gáborík

Referendum je sviatkom demokracie a každý demokraticky nastavený Slovák sa ho zúčastní

21.01.2023

Demokracia je vláda ľudu, ktorú občania uplatňujú priamo, alebo prostredníctvom volených zástupcov, ktorých môžu kedykoľvek odvolať. Na Slovensku sa, ale banda sprostých a arogantných fašistov vo Vláde, Parlamente, na Ústavnom súde a v prezidentskom paláci rozhodla, že ich vôľa a právo Vládnuť, je nad právom 5 miliónov obyvateľov Slovenska rozhodovať o Vývoji [...]

Čaputová : Žena, ktorá okradla stovky tisíc najchudobnejších dôchodcov

17.01.2023

Pred vyše dvomi rokmi na návrh ministra práce Krajniaka schválila Vláda SR a parlament retroaktívny a protiústavný Zákon, ktorým sa zmrazili valorizácie „minimálnych dôchodkov“ na 12 rokov. Pod týmto zákonom je podpísaná aj Zuzana Čaputová, ktorá bola opakovane upozorňovaná na to, že takýto neľudský zákon je v rozpore s niekoľkými článkami Ústavy SR, [...]

Zuzana Čaputová : Žena, ktorá zradila samú seba a pokúsila sa zarezať občiansku spoločnosť

09.01.2022

V roku 2015 vydalo nakladateľstvo Technickej univerzity vo Zvolene zaujímavú publikáciu s názvom „ Súčasná spoločnosť – výzvy a vízie“. V tejto publikácii sa nachádza kapitola s názvom „ Obhajoba práv občanov na zdravé Životné prostredie “, v ktorej jedna z autoriek okrem základného ozrejmenia toho čo je Aarhuský dohovor, zákon o EIA ap., napísala aj jednu [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 184426x
Priemerná čítanosť článkov: 3924x

Autor blogu

Kategórie