Založ si blog

Otvorený list ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi

Text prevzatý z mailu, ktorý som adresoval pred niekoľkými dňami ministrovi dopravy, niekoľkým ďalším členom vlády a niektorým poslancom parlamentu.
Vážený pán minister dopravy Doležal,
vďaka rozpadávajúcej sa železničnej infraštruktúre na južnej železničnej ceste, ktorú tvorí z osemdesiatich percent jednokoľajná trať, ktorá od Zvolena na východ nie je elektrifikovaná meškajú v regióne Banskobystrického kraja takmer všetky vlaky, niektoré aj viacej ako 30 min. Toto sa deje každý deň takmer pri všetkých spojoch. Situácia ďalej nie je udržateľná, preto Vás týmto chcem požiadať o vyčlenenie zdrojov na rekonštrukciu, rozšírenie a elektrifikáciu južnej železničnej cesty.
Zároveň Vás chcem požiadať aby ste prizval na rokovanie vlády šéfov ZSSK – Slovenský národný železničný dopravca a ŽSR – správca železničnej infraštruktúry, aby oboznámili Vládu s aktuálnou situáciou na južnej železničnej ceste.
Tiež si Vás spolu s pánom podpredsedom Vlády Sulíkom dovoľujem pozvať na jednodňovú exkurziu krajinou – železnicou stredného Slovenska.
S pozdravom
Peter Gáborík
Na vedomie F. Hlubocký , M. Havrila

Online Mapa vlakových spojov a ich meškaní : https://mapa.zsr.sk/

Jedna z novších motorových jednotiek na železničnej stanici v okresnom meste Detva na ktorej bola rok zatvorená čakáreň pre cestujúcu verejnosť. (foto august 2020)

Referendum je sviatkom demokracie a každý demokraticky nastavený Slovák sa ho zúčastní

21.01.2023

Demokracia je vláda ľudu, ktorú občania uplatňujú priamo, alebo prostredníctvom volených zástupcov, ktorých môžu kedykoľvek odvolať. Na Slovensku sa, ale banda sprostých a arogantných fašistov vo Vláde, Parlamente, na Ústavnom súde a v prezidentskom paláci rozhodla, že ich vôľa a právo Vládnuť, je nad právom 5 miliónov obyvateľov Slovenska rozhodovať o Vývoji [...]

Čaputová : Žena, ktorá okradla stovky tisíc najchudobnejších dôchodcov

17.01.2023

Pred vyše dvomi rokmi na návrh ministra práce Krajniaka schválila Vláda SR a parlament retroaktívny a protiústavný Zákon, ktorým sa zmrazili valorizácie „minimálnych dôchodkov“ na 12 rokov. Pod týmto zákonom je podpísaná aj Zuzana Čaputová, ktorá bola opakovane upozorňovaná na to, že takýto neľudský zákon je v rozpore s niekoľkými článkami Ústavy SR, [...]

Zuzana Čaputová : Žena, ktorá zradila samú seba a pokúsila sa zarezať občiansku spoločnosť

09.01.2022

V roku 2015 vydalo nakladateľstvo Technickej univerzity vo Zvolene zaujímavú publikáciu s názvom „ Súčasná spoločnosť – výzvy a vízie“. V tejto publikácii sa nachádza kapitola s názvom „ Obhajoba práv občanov na zdravé Životné prostredie “, v ktorej jedna z autoriek okrem základného ozrejmenia toho čo je Aarhuský dohovor, zákon o EIA ap., napísala aj jednu [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 184228x
Priemerná čítanosť článkov: 3920x

Autor blogu

Kategórie