Založ si blog

Zuzana Čaputová : Žena, ktorá zradila samú seba a pokúsila sa zarezať občiansku spoločnosť

V roku 2015 vydalo nakladateľstvo Technickej univerzity vo Zvolene zaujímavú publikáciu s názvom „ Súčasná spoločnosť – výzvy a vízie“. V tejto publikácii sa nachádza kapitola s názvom „ Obhajoba práv občanov na zdravé Životné prostredie “,  v ktorej jedna z autoriek okrem základného ozrejmenia toho čo je Aarhuský dohovor, zákon o EIA ap., napísala aj jednu zaujímavú myšlienku, ktorá znie: Môžeme byť ľahostajní a svojou ľahostajnosťou neprávosť živiť. Alebo jej môžeme čeliť a pripomínať tým, ktorým sme dočasne dali moc, že ich poslaním je služba.“

 

Domnelou autorkou predmetného textu a myšlienky nie je nikto iný ako súčasná prezidentka Slovenska, environmentálna aktivistka Zuzana Čaputová, ktorá roky nabádala vo svojich publikáciách a vystúpeniach Verejnosť, aby sa angažovala vo veciach verejných a rozhodovala o svojej budúcnosti priamo. Paradoxne, práve Zuzana Čaputová pri prvej skúške zradila vlastné myšlienky a identitu, ukázala labilnosť jej osobnosti, a nezáujem o rozvoj občianskej spoločnosti. V momente ako dostala na stôl petíciu podpísanú 600 000 občanmi, v ktorej sa občania dožadovali referenda o predčasných parlamentných voľbách, tak Zuzana Čaputová v rozpore s Ústavnou zvyklosťou a vôľou ľudu, referendum o predčasných parlamentných voľbách zarezala.

Dnes stojím na mieste Zuzany Čaputovej Ja, a okrem boja za aplikáciu Environmentálnej legislatívy do praxe na dennej báze som nútený pripomínať p. prezidentke Čaputovej, že jej moc je len dočasná a jej poslaním je služba občanom, ktorými otvorene opovrhuje a nechápe ich.

Zuzana by mala veľmi rýchlo nájsť v sebe pokoru, upustiť od pomýlenej sebarealizácie a vrátiť sa k službe obyčajným občanom Slovenska. V opačnom prípade narazí na ľudí, ktorí to so Slovenskom, Slovenským Environmentom a občianskou spoločnosťou myslia Vážne. 

Zuzana Čaputová

 

Referendum je sviatkom demokracie a každý demokraticky nastavený Slovák sa ho zúčastní

21.01.2023

Demokracia je vláda ľudu, ktorú občania uplatňujú priamo, alebo prostredníctvom volených zástupcov, ktorých môžu kedykoľvek odvolať. Na Slovensku sa, ale banda sprostých a arogantných fašistov vo Vláde, Parlamente, na Ústavnom súde a v prezidentskom paláci rozhodla, že ich vôľa a právo Vládnuť, je nad právom 5 miliónov obyvateľov Slovenska rozhodovať o Vývoji [...]

Čaputová : Žena, ktorá okradla stovky tisíc najchudobnejších dôchodcov

17.01.2023

Pred vyše dvomi rokmi na návrh ministra práce Krajniaka schválila Vláda SR a parlament retroaktívny a protiústavný Zákon, ktorým sa zmrazili valorizácie „minimálnych dôchodkov“ na 12 rokov. Pod týmto zákonom je podpísaná aj Zuzana Čaputová, ktorá bola opakovane upozorňovaná na to, že takýto neľudský zákon je v rozpore s niekoľkými článkami Ústavy SR, [...]

Zamestnanci TA3 sa podieľajú na krivení právneho štátu a marení spravodlivosti

19.09.2021

V ostatných týždňoch sme konfrontovaní s dôkazmi o tom ako skupina policajtov v NAKA účelovo produkovala obvinenia (vymýšľali si ich) voči nepohodlným ľuďom medzi ktorých patria aj vyšetrovatelia z Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra, ktorá vyšetruje trestnú činnosť policajtov z NAKA. Reakciou vlády E. Hegera na túto situáciu je zastrašovanie policajtov z [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 183952x
Priemerná čítanosť článkov: 3914x

Autor blogu

Kategórie